Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

SUOSITTELEMME

Kuppausterapia

 

-- Tällä hetkellä ei ole saatavilla kuppaushoitoja, etsimme alan hoitojia --

 

Kuppaus hoitomuotona on paljon muutakin kuin savuisessa saunassa tapahtuvaa verenlaskemista. Se on hieronnan jälkeen yksi vanhimpia tunnettuja ja edelleen käytössä olevia hoitomuotoja. Sen yksinkertainen tehokkuus toimii yhä yhtä hyvin kuin tuhat vuotta sitten. Moderni aika on tuonut hygieenisemmät ja turvallisemmat välineet mutta hoito tapahtuu edelleen ihmiskehon omia luonnollisia mekanismeja ja toimintaa vahvistaen, auttaen tai säädellen kuten jo antiikin aikoina.

Kuppauksen mekaniikka on erittäin yksinkertainen, kuppaussarveen tai kuppiin muodostetaan alipaine ja tämä alipaine imee kupin kiinni ihoon. Alipaineen luomiseksi on olemassa laaja kirjo erilaisia menetelmiä mutta Alkeisvoimassa käytössä on perinteinen tapa jossa liekillä luodaan kupin sisäpuolen ja ulkopuolen välille lämpötila ero. Tästä tekniikasta on hyötyä myös hellävaraisena lämpöhoitona. Alipaine vetää kudoksesta ja ympäröivästä alueesta verta ja nesteitä kohti kuppia, parantaen alueen veren- sekä lymfakiertoa ja pistäen mahdolliset kuona aineet liikkeellä kudoksesta.

Toisin kuin on yleinen luulo kuppaus ei aina aiheuta värikkäitä jälkiä tai verenpurkaumia. Suurin osa hoidoista aiheuttaa vain lievää ihon punoitusta kun verenkierto aktivoituu alueella. Verkossa usein nähtävät kuvat joissa ihmisillä on julman näköisiä kuppaus jälkiä ovat tottakai näyttäviä mutta on muistettava että näissä tapauksissa kuvien ihmisillä on ollut joko vakavia ongelmia tai liian innokas tai kokematon kuppari. Jäljet eivät aina kerro hyvästä hoidosta, eivätkä ne ole itsetarkoitus.