Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

SUOSITTELEMME

Dorn terapia

Mitä on Dorn terapia?

Dorn terapia on nikama- & nivelterapia Dieter Dornin mukaan. Se on hellä ja tehokas, jopa yli 80 % kaikista selkä- ja nivelvaivoista korjaantuvat tällä menetelmällä . Myös päänsäryt ja muut elimelliset oireet helpottavat jopa yhden hoitokerran jälkeen. Metodi on todella yksinkertainen ja jokainen pystyy sen oppimaan melkeinpä yhdessä päivässä, ilman apuvälineitä, vain käsiään käyttäen!
Pienessä saksalaisessa Allgäun kylässä alkunsa saanut Dorn Metodi on kasvattanut suosiotaan jo monessa maassa. Monet lääkärit, fysioterapeutit ja manuaaliterapeutit Keski-Euroopassa saksankielisillä alueilla hoitavat potilaitaan Dorn Metodilla. Myös Venäjällä, Etelä-Amerikkassa, Australiassa ja nyt myös Suomessa ihmiset pääsevät kokemaan Dorn Metodin yksinkertaisen tehokkuuden.

Mitä Tapahtuu Dorn terapian aikana?

Dorn metodin ydin on: samanpituiset jalat, tasapainossa oleva lantio sekä suora ristiselkä. Nämä ovat  perusta suoralle selkärangalle. (Jos perustus on vinossa, kuten esim. Pisan Tornissa, on myös koko talo vinossa). Kun perusta on suorassa ja tasapainossa, käsitellään kaikki nikamat ja lihakset alhaalta ylös niskaan asti. Tämä tapahtuu hellästi peukalolla, mutta kuitenkin määrätietoisesti painaen nikamat omille paikoilleen. Lopuksi tulevat vielä solisluut, kädet sekä leuat.
Huom! Mitään liikkeitä ei tehdä pakottaen voimalla, vaan luonnollisesti kehon omia liikeratoja kunniottaen.

Kontraindikaatiot / Esteet hoidolle?

  • Akuutit tulehdukset
  • Tuoreet murtumat
  • syöpä
  • Morbus Bechterew
  • Pitkälle edennyt osteoporoosi

Kotitehtäviä?!

Kyllä, kuulit oikein! Jokaiselle asiakkaalle annetaan ns. ” kotitehtäviä”, jotka olisi hyvä tehdä käsittelyn jälkeisinä päivinä ja viikkoina. Tietenkin jokaiselle räätälöidään omaan vaivaan omat tehtävät / harjoitukset. Näytän sinulle myös, kuinka voit hoitaa vaivojasi kotona ilman terapeutin apua.

Käsittelyn Jälkeen:

Tulisi juoda vettä tavallista enemmän, vähintään 2-3 litraa päivässä, sekä käydä heti käsittelyn jälkeen 10-15 min kävelyllä. Näin koko keho tottuu ”uuteen järjestykseen” oltuaan  virheasennossa/ epäbalanssissa.
Vältä: Venyttelyä, raskasta työtä/urheilua/nostelua, tietenkin jos normaali arki sitä sallii. Parista päivästä viikkoon
Miksi?
Meidän keho on suunniteltu mukautumaan. Näin tapahtuu myös selkärangalle, jos jokin nikaman virheasento ilmaantuu. Keho yrittää tukea ja kompensoida kyseisen kohdan eli heikkouden selkärangassa jäykistämällä lihakset. Nyt käsittelyn aikana nikama saadan ”kotiin” omalle paikalle virheasennosta, mutta nämä lihakset jotka ovat pitäneet tätä pakettia kasassa tietyn ajan eivät mukaudu yhtä nopeasti. ( Lihasmuisti kuvaa asiaa aika hyvin.) Nämä kyseiset lihakset vetävät niin sanotusti vieläkin nikamamaa virheasentoon takaisin. Tasaiset kävelylenkit ja aika on tähän paras apu.

Hinnasto:


Ensimäisen käsittelyn kesto on noin 1,5 tuntia. Mahdollisuuksien mukaan rennot vaateet päälle.

  • Dorn terapia 60 min .                               - 70 € sis. Alv 24%
  • Dorn terapia Wellness 60+15min.:        -  80 € sis. Alv 24%
    Sisältää 15 min Hieronnan alkuun
  • Dorn terapia 90 min.:                               - 90 € sis. Alv 24%


Eikö aika riitä tulemaan paikan päälle?  Varaa itsellesi aika kotikäynnille!

Hinnat sisältävät 24% arvonlisäveron. Kotikäynneistä laskutetaan lisäksi 0,50 senttiä kilometriltä.
Maksu käy kätevästi käteisellä tai lähimaksulla & pankkikortilla!

Ajanvaraus ja yhteydenotot:

Dorn Terapia Gartmann OY
Viitapohjantie 396
34240- Kämmenniemi
Puhelin.: 040 751 66 77
Sähköposti.: dornterapia.gartmann@gmail.com


( Ei aukioloaikoja ) Kotikäyntejä sopimuksen mukaan.